De pellet kachel als milieuvriendelijke optie

Share This Post

Energie is schaars en daarom is het belangrijk dat we er goed mee om gaan. Met de pellet kachel kun je aanzienlijk op je energiekosten besparen op een duurzame en milieuvriendelijke manier. Ook staat de pellet kachel voor gemak en comfort. Je hoeft niet steeds materiaal aan te vullen zoals wel het geval is bij een normale houtkachel. Verwarm je huis op deze milieuvriendelijke manier en ontdek het comfort van een pellet kachel nu zelf!

Hoe werkt een pellet kachel?

Een pellet kachel verwarmt je woning door middel van de verbranding van houtpellets. Houtpellets zijn korrels van samengeperst houtafval. Het stoken met houtpellets is milieuneutraal en bovendien gebruiksvriendelijk. De houtpellets moeten voorzien zijn van een keurmerk en voldoen aan de vastgestelde normen, zodat ze automatisch en op een veilige manier door de pellet kachel verbrand kunnen worden. Het enige wat je zelf hoeft te doen is de thermostaat instellen, en de kachel regelt automatisch de aanvoer en dosering van de pellets. Bovendien hoef je de kachel niet vaak aan te vullen. Pellet kachels zijn voorzien van een groot reservoir. Ook zijn ze uitgerust met een modern systeem dat zorgt voor de perfecte mengverhouding tussen pellets en zuurstof. Zo ontstaat verbranding met een hoog rendement.

Pellet kachel versus hout kachel

Een pellet kachel zorgt net als een houtkachel voor een gezellige sfeer in je woning. Ook krijg je direct lekker veel warmte. Bij een houtkachel dien je het hout steeds bij te vullen. Dit kan men als nadelig ervaren. Bij een pellet kachel is dit verleden tijd! Ook is een pellet kachel milieuvriendelijker en heeft het een hoger rendement dan een houtkachel. Dit komt doordat de pellets bij goede kachels vrijwel volledig worden opgebrand. Dit is bij houtblokken niet het geval. Voor het plaatsen van een pellet kachel heb je een bestaand of nieuw aangelegd rookkanaal nodig. Om de warmte goed door je ruimtes te kunnen verspreiden, is de kachel voorzien van ventilatoren. Ook is het mogelijk om de pellet kachel op warmte-luchtkanalen aan te sluiten, zodat meerdere kamers verwarmd kunnen worden. Er zijn zelfs kachels leverbaar die aangesloten kunnen worden op je bestaande centrale verwarming, de zogenaamde pellet cv-haard of cv-gekoppelde pellet kachel. Als de pellet kachel aangesloten wordt op de centrale verwarming, kan deze je gehele woning verwarmen en is de energiebesparing optimaal.  

Verschillende merken en prijsklassen

Je hebt de pelletkachels in verschillende prijscategorieën. Dit heeft onder andere te maken met het merk en de extra functies van de kachel. Ben jij op zoek naar de beste pellet kachel voor jouw type woning? Laat je adviseren door de experts!

spot_img

Related Posts

Waarom kamperen in de natuur je leven verrijkt

Kamperen staat synoniem voor avontuur, ontsnappen uit de dagelijkse...

Waarom kamperen in de natuur een must is

Kamperen is meer dan alleen een vakantie; het is...

Ontdek de kracht van linkbuilding en seo voor jouw bedrijf

De digitale wereld is nu een integraal deel van...

Hoe verloopt een mediationtraject?

Je hebt een conflict op je werk of een...

De opkomst van warmtepompen in Nederland

Het lijkt erop dat steeds meer Nederlanders geïnteresseerd zijn...

Het belang van klimaatbeheersing in datacenters

In de wereld van datacenters is klimaatbeheersing een cruciaal...
- Advertisement -spot_img