Dobbelspellen: Wat is het en hoe worden ze gespeeld?

Share This Post

Dice games of dobbelspellen. Een intrigerend onderwerp. Hoe worden ze gespeeld? Wat zijn de regels? In dit artikel vertellen we je alles over dobbelspellen!

Dobbelspellen zijn spellen die gespeeld worden met dobbelstenen. Er bestaan vele verschillende dobbelspellen, maar de meeste dobbelspellen hebben gemeen dat er dobbelstenen worden gebruikt om te bepalen of een speler wint of verliest. Sommige dobbelspellen hebben ook andere regels, zoals het verzamelen van juwelen. Maar in de basis gaat het altijd om dobbelstenen.

In België werd in 1999 het aanbieden van kansspelen waar geen inzicht of tactiek bij komt kijken verboden, waardoor dobbelspellen zijn intrede vond. Maar hoe worden dobbelspellen nu precies gespeeld? We beginnen met de basisregels van alle dobbelspellen: dobbelstenen gooien, strategisch plaatsen en punten tellen.

Speluitleg en regels:

Bij dobbelspellen draait het om geluk en strategie. Je werpt de dobbelstenen als eerste en kan deze daarna strategisch- en tactisch positioneren. Sinds 1999 is dit spel dan ook uitgegroeid tot een van de populairste spellen in online casino’s in België.

Hoe speel je het dobbelspel?

Dobbelspellen zijn eenvoudig te spelen. Je ziet een scherm van drie of vier vakken en krijgt drie dobbelstenen te zien. Het doel is om drie dezelfde symbolen van drie dobbelstenen in een vak (slot) proberen te krijgen. Het dobbelspel kent tien symbolen in totaal. Nadat jij je dobbelstenen hebt geworpen, ga je de symbolen die je gegooid hebt verplaatsen naar je vak om drie symbolen op een rij te krijgen. Je krijgt punten voor elke rij van symbolen, hoe meer punten (afhankelijk van het dobbelspel) je binnenhaalt, hoe meer geld je wint.

Daarnaast zijn er ook nog drie speciale tekens, waarbij er twee een waarde hebben van 60 en een van 120 punten. Om te winnen probeer je altijd minstens 100 punten te scoren. Als laatste is er ook nog een bonusspel waar je aan kan meedoen als je drie B’s naast elkaar weet te krijgen.

Inleg dobbelspel

Alle dobbelspellen hebben een inleg. Dit is de minimale hoeveelheid geld die je in moet leggen om te mogen spelen. Deze inleg kan variëren per dobbelspel. Bij veel spellen kan dat al vanaf 10 eurocent. De maximale inleg varieert ook per spel, vaak tussen de 5 en 10 euro per speelronde.

Soorten dobbelspellen

Dobbelspellen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden in België, er is dan ook een ruim aanbod van dobbelspellen met verschillende thema’s. Wil je meer weten over dobbelspellen of het zelf een keer spelen online? Kijk dan eens bij Ladbrokes.be voor het actuele aanbod van dobbelspellen.

spot_img

Related Posts

Waarom kamperen in de natuur je leven verrijkt

Kamperen staat synoniem voor avontuur, ontsnappen uit de dagelijkse...

Waarom kamperen in de natuur een must is

Kamperen is meer dan alleen een vakantie; het is...

Ontdek de kracht van linkbuilding en seo voor jouw bedrijf

De digitale wereld is nu een integraal deel van...

Hoe verloopt een mediationtraject?

Je hebt een conflict op je werk of een...

De opkomst van warmtepompen in Nederland

Het lijkt erop dat steeds meer Nederlanders geïnteresseerd zijn...

Het belang van klimaatbeheersing in datacenters

In de wereld van datacenters is klimaatbeheersing een cruciaal...
- Advertisement -spot_img