Douglas planken gebruiken voor je schutting

Share This Post

Is het hoog tijd om de schutting eens aan te pakken, of heb je net een nieuwe woning waar nog helemaal geen schutting geplaatst is? Dan kun je dit uiteraard met verschillende houten planken doen. Echter is het wel zo dat lang niet alle planken even goed geschikt zijn om te dienen als schuttingplanken.

Waarom kiezen voor Douglas planken?

Douglas planken zijn erg populair, en dit komt vooral door de eigenschappen die deze houtsoort heeft. Zo is er een grove nerf aanwezig welke kan wisselen tussen een fijne of matige nerf. Deze soort is één van de hardste naaldhoutsoorten, maar daarnaast is het ook zo dat het hout na het drogen steeds harder wordt. Dit zorgt ervoor dat het een lange levensduur heeft tot wel 15 jaar, waardoor de douglas planken ook nog eens duurzaam zijn.

Verder is het geen probleem om de planken te bewerken en verlijmen, en kunnen ze daarnaast ook geschilderd, gebeitst of geïmpregneerd worden. Dit laatste is vooral van belang wanneer je onbehandelde planken hebt, en je niet wil dat deze gaan vergrijzen. Douglas hout is eenvoudig te bewerken waardoor er veel mogelijkheden voor zijn.

Waar zijn de planken nog meer voor te gebruiken?

De planken zijn dus bij uitstek geschikt voor het plaatsen van een schutting, maar deze sterke planken kunnen voor nog veel meer andere klussen gebruikt worden. Dankzij de lange levensduur is het namelijk geen probleem om het hout te gebruiken voor het maken van een pergola, een vlonder of een veranda. Maar denk ook aan een tuinhuis, tuinmeubelen of een mooie eettafel.

Dankzij de mooie, oranje tint zorgen de planken voor sfeer in de tuin, wat weer bijdraagt aan een positief gevoel en extra comfort. Wil je dat deze oranje tint blijft, dan zou je de planken wel moeten behandelen met olie of beits. Doe je dit namelijk niet, dan zullen de planken op den duur gaan vergrijzen.

Zweeds rabat douglas planken

Voor sommige klussen is het aan te raden Zweeds rabat te gebruiken, bijvoorbeeld voor gevelbekleding van de stacaravan, zijwanden, een berging of voor het tuinhuisje. Deze planken hebben namelijk een kliksysteem waardoor de planken bovenop elkaar geplaatst worden en vastklikken. Dit zorgt niet alleen voor een mooiere uitstraling, maar is ook beter voor de isolatie en het houdt het vocht beter tegen. Douglas planken zijn dan ook verkrijgbaar in Zweeds rabat, zodat je ook daar mee aan de slag kunt gaan om jouw tuin helemaal naar jouw wens af te maken. 

spot_img

Related Posts

Camping del sol

Camping del sol bevindt zich in het mooie Italië....

Hoe leer jij omgaan met een hypotheek?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee...

Wat heb jij nodig voor je tuin?

Iedereen die een tuin heeft, wil deze zo mooi...

Hoe richt jij jouw badkamer het beste in? 

Er zijn veel mogelijke manieren om jouw badkamer in...

Een voertuig voor dagelijks gebruik

  Het is interessant om te kijken hoe we over...

Je woning verhuren: alles wat je moet weten

Je wilt je woning verhuren? Dat is een goede...
- Advertisement -spot_img