Een dagje weg in Rotterdam

Share This Post

Een dagje weg in eigen land is altijd een goed idee. In Nederland is er onwijs veel leuks te doen. Van activiteiten tot gewoon een stad ontdekken. Je kan alle kanten op in Nederland. Dat maakt het natuurlijk leuk. Of je nu een dagje weg in Rotterdam doet of op zoek bent naar actieve bedrijfsuitjes. Je kan het in elke stad wel vinden. Maar wij zoomen even in op Rotterdam. Want wat kan je hier allemaal doen?

 

Wat kan je allemaal doen in Rotterdam?

Natuurlijk zijn de mogelijkheden wat je kan doen in Rotterdam oneindig en is er altijd wel iets te beleven. Maar wij helpen je om alles even op een rijtje te zetten. Wanneer je iets actiefs wilt gaan doen, kan je altijd een kijkje nemen bij Adventure City Rotterdam. Ga daar de uitdaging aan, klim er op los en kijk wie het verste kan komen. Zo kan je lachen, klimmen en een leuke dag er van maken. 

 

Maar er is natuurlijk meer te doen in Rotterdam dan een dagje klimmen en actief zijn. Wat je zeker niet mag overslaan is de Euromast. In de Euromast kun je niet alleen genieten van het prachtige uitzicht over Rotterdam, het is ook mogelijk om een tafel te reserveren en lekker te dineren. Of je kunt gewoon een drankje doen. Met uitzicht over onze stad natuurlijk! En wil je toch actief zijn, dan kan je ook nog abseilen van de Euromast. 

Je kunt de iconische Kubuswoningen tijdens een bezoekje aan Rotterdam niet overslaan! Deze beroemde huizen, ontworpen door architect Piet Blom, zijn allemaal gekanteld, met drie zijdes naar de grond gericht en drie naar de lucht.

Met meer dan 40 voedselverkopers die allerlei internationale gerechten en dranken verkopen, is het zeker een van de hoogtepunten voor de meeste toeristen. Ja we hebben het over de markthal natuurlijk. Deze kan je zeker niet overslaan. Hier moet je doorheen zijn gelopen. 

Weer zo’n iconische bezienswaardigheid in Rotterdam: De Erasmusbrug. Het is gewoon bijna niet mogelijk om het niet bezoeken; wanneer je door Rotterdam struint is er een grote kans dat je het hoe dan ook zult tegenkomen.

De brug verbindt de Kop van Zuid met het centrum van de stad. Deze prachtige brug, ook wel de Zwaan genoemd vanwege de grote mast die lijkt op de hals van een zwaan (weer een bijnaam), is altijd zo fotogeniek. 

De Koningshavenbrug, beter bekend als De Hef, is al sinds 1993 buiten gebruik. Voor die tijd was het een brug met een treinspoor en dus heel belangrijk voor het treinverkeer. Tegenwoordig is de spoorbrug vervangen door een tunnel in de Maas.

spot_img

Related Posts

Gids voor het kopen van een powerbank

Powerbanks zijn een uitstekende oplossing voor mensen die vaak...

Vaccinaties voor Ghana van groot belang

Ghana is een prachtig land gelegen aan de westkust...

Dit heb je nodig bij het beoefenen van padel

Ga je jouw goede voornemens eindelijk in werkelijkheid brengen?...

De Beste fohnborstel: welke fohnborstel is het beste volgens vergelijkingen?

De Beste Fohnborstel: Welke Fohnborstel is het Beste Volgens...

Werkgever gezocht?

Het huidige baantjesklimaat is lastig te navigeren, hé? Maak...

Is de industriële woonstijl iets voor jou? 

Druk aan het verbouwen van je woning en op...
- Advertisement -spot_img