Een goede persoonlijke hygiëne

Share This Post

Naast dat we onze kleding en beddengoed etc. regelmatig in de was gooien met een lekker ruikend wasmiddel. Is het ook zeer belangrijk om jezelf goed te verzorgen! Iedereen wil fris en fruitig voor de dag komen. Dit is niet alleen fijn voor anderen om je heen, maar ook zeker voor jezelf! Met een goede persoonlijke hygiëne voel je je veel zelfverzekerder. Je kunt de hele wereld aan!

Mondverzorging

Vaak denken mensen dat ze zichzelf prima verzorgen. Tóch is mondverzorging vaak een van de dingen waar mensen beter hun best voor kunnen doen. Meestal denken ze dat ze er met tweemaal daags hun tanden poetsen wel zijn. Helaas is voor een goede mondverzorging wel wat meer nodig. Zo voorkom jij tand- en tandvleesproblemen in de toekomst, en krijg je een betere adem. Veel mensen hebben last van een slechte adem. Een heel vervelend probleem, vaak omdat ze zich er zelf niet eens bewust van zijn. Dit is iets wat vooral anderen ruiken. Toch kun je zelf ook op een aantal manieren testen of jij niet zo fris uit je mond ruikt. Je kunt bijvoorbeeld aan de binnenkant van je hand likken en het speeksel laten opdrogen. Wanneer je speeksel niet fris ruikt, is het vrijwel zeker dat je ook niet zo fris uit je mond ruikt. Gelukkig voor jou zijn er tal van manieren om je mondhygiëne en dus adem te verbeteren!

Mondverzorging en gezondheidsproblemen

Een slechte mondgezondheid werkt niet alleen nadelig voor je adem en tandvlees. Het zorgt voor vele andere gezondheidsproblemen. Zo wordt een gebrek aan mondzorg gelinkt aan ontstekingen van onze luchtwegen, spijsverteringsproblemen, reuma, artritis en artrose, diabetes, stress en verlaagde weerstand, een verzwakt immuunsysteem, een verminderde weerstand, bronchitis, longontsteking, hart- en vaatziekten, hersenaandoeningen, dementie, de ziekte van Alzheimer, Parkinson en nog veel meer. Een goede mondhygiëne is dus lang niet alleen belangrijk voor een gezond gebit en tandvlees.

Wat kun jij doen om je mondhygiëne te verbeteren?

Ten eerste is het belangrijk om je tanden minstens tweemaal per dag grondig te poetsen. Ook helpt het om na iedere maaltijd je tanden te spoelen met water. Dit gaat het eenvoudigst door regelmatig een glas water te drinken. Verder kun je gebruik maken van stokers, flosdraad of ragers om ook de ruimtes tussen je tanden goed schoon te houden. Een goed voorbeeld zijn interprox ragers. Deze praktische borsteltjes komen in verschillende soorten en maten. Zo is er altijd wel een die werkt voor jou. Tot slot kun je je tong reinigen met bijvoorbeeld een tongschraper en spoel je je mond nog even na met een verfrissend mondwater.

spot_img

Related Posts

Camping del sol

Camping del sol bevindt zich in het mooie Italië....

Hoe leer jij omgaan met een hypotheek?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee...

Wat heb jij nodig voor je tuin?

Iedereen die een tuin heeft, wil deze zo mooi...

Hoe richt jij jouw badkamer het beste in? 

Er zijn veel mogelijke manieren om jouw badkamer in...

Een voertuig voor dagelijks gebruik

  Het is interessant om te kijken hoe we over...

Je woning verhuren: alles wat je moet weten

Je wilt je woning verhuren? Dat is een goede...
- Advertisement -spot_img