Eigen horecabedrijf beginnen

Share This Post

Leuk dat je een eigen horecabedrijf wilt beginnen maar je moet zeker rekening houden met enkele zaken en ook heb je apparatuur nodig voor je horecazaak. Hier kan je meer informatie vinden over welke zaken erbij komen kijken als je een eigen horecazaak wilt beginnen. 

 

Een bedrijfspand vinden

Er zijn op de Nederlandse vastgoedmarkt drie soorten bedrijfspanden te vinden en voor een horecazaak heb je een horecapand nodig. Dit houd dus in dat alleen in dat pand een horecazaak mag zitten. Overige bedrijven mogen zich daar ook wel vestigen maar het is eigenlijk bedoeld voor de horeca. Als je geen bedrijfspand kan vinden die geschikt is voor de horeca dan kan je ook een ander bedrijfspand zoeken en deze eventueel ombouwen naar een horecapand. Je dient hiervoor wel vergunningen aan te vragen bij de gemeente waar jou horecazaak zich gaat vestigen. Dit kan wel soms helaas enkele weken duren voordat je er meer over te horen krijgt en dat is natuurlijk zeer vervelend. 

De juiste apparatuur

Als je een horecazaak start dan ga je in de meeste gevallen eten klaarmaken voor klanten zoals een restaurant of een snackbar. Daarvoor heb je natuurlijk wel betrouwbare apparatuur nodig die lang mee gaan. Het is belangrijk dat je in je bedrijfsplan vermeld welke apparatuur je onderneming allemaal nodig denkt te hebben. Dit is niet belangrijk voor de Kamer van koophandel maar is handig om een overzicht te hebben voor jezelf. Apparatuur dat geschikt is voor de horeca is namelijk heel duur en daarom kan je beter geen miskopen doen. Je kan ook het beste kijken naar energiezuinige apparatuur zoals een heteluchtoven want er word nog steeds apparatuur geleverd dat op gas werkt en daar kan je momenteel beter niet aan beginnen. 

Leverancier voor voedingswaren

Je hebt als horecazaak ook een leverancier nodig die voedingswaren zoals ingrediënten en ook frituurvet kan leveren. Je moet hiervoor meestal een contract afsluiten met een leverancier of een groothandel. Zij komen dan maandelijks of wekelijks oud frituurvet ophalen en nieuwe ingrediënten brengen voor je horecazaak. Zo weet je namelijk zeker dat een product vrijwel nooit uitverkocht kan raken en dat is een groot voordeel.  Zorg er wel voor dat je de verschillende aanbieders vergelijkt op kwaliteit van de producten en ook de service die ze aanbieden. Dit is namelijk belangrijk omdat de producten die zij verkopen, die verkoop jij weer aan de consument. Zo kan je er gemakkelijk achter komen welke leverancier het beste bij je horecaonderneming past. 

 

spot_img

Related Posts

Geef de allerbeste cadeaus

Of er nu een jubileum bedrijf of een relatiejubileum...

Tips bij het vinden van een leuke groepsaccommodatie

Ben jij van plan om op vakantie te gaan...

Wat heb je nodig voor het verpakken en verzenden van bestellingen?

Wanneer je een eigen webwinkel wilt oprichten zodat je...

Handige tips voor beginnende motorrijders

Motorrijden is voor veel mensen een passie. Het motorrijden,...

Hoe kiest u de perfecte kerstboom voor uw kleine ruimte?

Wilt u een kerstboom kopen voor in uw smalle...
- Advertisement -spot_img