Ga je op vakantie? Dit moet je regelen!

Share This Post

Wanneer je op vakantie gaat zijn er een heleboel dingen die je moet regelen. Ga je voor het eerst zelf op vakantie of ben je nogal vergeetachtig? Dan is het fijn om een lijst te hebben met alles wat er nog gedaan moet worden. In dit blog zet ik de belangrijkste dingen die je moet regelen vóór je op vakantie gaat op een rijtje.

Paspoort, geld & telefoon

De belangrijkste spullen die je meeneemt op vakantie, zijn je (geldige!) paspoort, je geld en telefoon. Check van tevoren of je je paspoort nodig hebt in het land waar je naartoe gaat. In sommige landen kun je je namelijk ook al identificeren met je identiteitskaart. Dan is het handiger om die mee te nemen, aangezien die kleiner is en dus makkelijker mee te nemen. Daarnaast is het handig om contant geld mee te nemen (en te checken of je met euro’s kunt betalen of dat je moet wisselen) en je betaalkaart op ‘wereld’ te zetten als je bijvoorbeeld naar Azië reist. Ook is het verstandig om je telefoon en oplader mee te nemen, zodat je altijd iemand kunt bereiken wanneer je in de problemen zit.

Reisdocumenten en vaccinaties

Vergeet je reisdocumenten (en eventueel de reisdocumenten van je kind) niet en zorg dat je checkt of je Reisvaccinaties nodig hebt. In verband met de coronacrisis is de kans groot dat je een vaccinatie- of testbewijs moet laten zien wanneer je op vakantie gaat. Daarnaast kan het zijn dat je je bijvoorbeeld moet laten vaccineren tegen Malaria, omdat je naar een gebied gaat waar dat veel voorkomt. Zorg ervoor dat je dit goed onderzoekt van tevoren. Ook is het verstandig om te checken of je een visum nodig hebt.

Reisverzekering

Heb je een reisverzekering afgesloten? Kijk goed naar wat jouw reisverzekering allemaal dekt en vraag je af of dit voldoende is. Als er op vakantie iets misgaat is het heel erg fijn als je een goede reisverzekering hebt.

Medicijnen

Als je medicijnen mee moet nemen op vakantie, is het verstandig om te controleren of je daar een speciale verklaring voor nodig hebt. Vooral bij zware pijnstillers en ADHD medicatie heb je vaak een speciale verklaring van de dokter voor nodig.

Iemand die het huis verzorgd

Heb je planten, een huisdier of een kind thuis? Zorg er dan voor dat er iemand is om voor te zorgen. Misschien heeft je buurman of -vrouw wel tijd om de plantjes water te geven. Heb je een huisdier? Regel dan op tijd dat hij naar een honden/kattenhotel kan of dat er iemand op past. En zorg natuurlijk altijd voor een oppas voor je kinderen. Daarnaast is het ook verstandig om de buren je telefoonnummer te geven, voor noodgevallen (zoals brand of diefstal).

spot_img

Related Posts

Alles wat je moet weten over het kopen van overgangsprofielen

Als je ooit een vloer hebt gelegd, weet je...

Goud voor jong en oud!

Hey, sieraden liefhebbers! Wie houdt er niet van een...

De verschillende soorten investeringen: Van crypto tot Pokémon kaarten

Als het gaat om investeren, zijn er talloze opties...

Online Reclame Maken: De Kracht van Google Ads en LinkedIn Adverteren

Online reclame is tegenwoordig de norm. Het internet heeft...

Vriescel of koelcel: ontdek de beste keuze voor jouw bedrijf

Als je een bedrijf hebt dat werkt met bederfelijke...

Boost je B2B webshop met een PWA voor betere gebruikerservaring

De online wereld blijft zich razendsnel ontwikkelen en het...
- Advertisement -spot_img