Handige tips voor beginnende motorrijders

Share This Post

Motorrijden is voor veel mensen een passie. Het motorrijden, heeft veel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het door files heen kunnen komen zonder te moeten wachten. Dit scheelt je enorm veel reistijd. Ook voel je je op een motor ultiem vrij. Voel de wind tegen je lichaam drukken en geniet van een flexibele rijden. Wil jij je eerste motor aanschaffen, maar weet je niet goed waar je als beginner allemaal aan moet denken? Deze blogpost staat vol met tips voor jou!

Wat heb je nodig als beginnend motorrijder?

Allereerst is het goed om je te beseffen dat je als motorrijder zeer kwetsbaar bent. Een stuk kwetsbaarder dan wanneer je in een auto rijdt. Dit komt doordat je op een motor erg hard gaat terwijl je geen beschermende cabine om je heen hebt. Vandaar is het belangrijk om te investeren in materiaal dat je goed zal beschermen. Je hoopt natuurlijk niet dat het nodig is, maar better be safe, than sorry!

De allereerste tip is dan ook om een goede helm te kopen. Een goede helm voldoet allereerst aan de veiligheidseisen van de DOT (U.S. Department of Transportation) of ECE (Economic Commission for Europe). Daarnaast moet hij de goede maat hebben en je zicht niet belemmeren. Koop je helm niet zomaar online, maar ga hiervoor beter naar een winkel. Zo weet je precies of je de juiste helm aanschaft voor jouw type lichaam. Ook kun je hier vaak terecht voor deskundig advies. Je hoofd beschermen, is één van de belangrijkste dingen, dus neem het serieus!

Daarnaast zitten in je romp veel vitale organen. Koop daarom ook een goed motorjack voor de bescherming van dit belangrijke gedeelte van je lichaam. Een motorjack beschermt je bij een eventuele val. Door het verharde gedeelte, vangt het een groot deel van de klap op. Ook is een motorjack fijn bij slecht weer. Het houdt je lekker warm. Andere accessoires die belangrijk zijn, zijn motorlaarzen. Deze beschermen je voeten, enkels en een stukje van je onderbeen. Ook zorgen ze voor een goede grip op je motor. Voor een goede grip aan het stuur heb je speciale handschoenen nodig.

Laat jezelf altijd verzekeren!

Wil jij met je motor de weg op? Dan moet je eerst je motor verzekeren! Je hebt de keuze uit verschillende dekkingen. Zelf kies je voor de dekking die het beste bij je past. De goedkoopste verzekering is de WA verzekering motor. Deze dekt de schade die je aanbrengt bij een ander, bijvoorbeeld tijdens een aanrijding. Wil je ook alle schade aan jezelf laten verzekeren? Ga dan bijvoorbeeld voor een allrisk verzekering. Zo hoef je je nergens meer zorgen over te maken!

spot_img

Related Posts

Alles wat je moet weten over het kopen van overgangsprofielen

Als je ooit een vloer hebt gelegd, weet je...

Goud voor jong en oud!

Hey, sieraden liefhebbers! Wie houdt er niet van een...

De verschillende soorten investeringen: Van crypto tot Pokémon kaarten

Als het gaat om investeren, zijn er talloze opties...

Online Reclame Maken: De Kracht van Google Ads en LinkedIn Adverteren

Online reclame is tegenwoordig de norm. Het internet heeft...

Vriescel of koelcel: ontdek de beste keuze voor jouw bedrijf

Als je een bedrijf hebt dat werkt met bederfelijke...

Boost je B2B webshop met een PWA voor betere gebruikerservaring

De online wereld blijft zich razendsnel ontwikkelen en het...
- Advertisement -spot_img