Het ideale huis om oud in te worden

Share This Post

Bij aanpassingen in huis denk je al snel aan traphekjes voor kleine kinderen en het weghalen van alle spullen waar nieuwe viervoeters in huis hun tanden in kunnen zetten. Maar ook voor ouderen kunnen er een aantal aanpassingen in huis worden gedaan waardoor het voor hen een veiligere leefomgeving wordt. Ouderen zijn nu eenmaal vaak kwetsbaar en moeten zich goed in huis kunnen bewegen. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen, zorg dus dat je preventief aanpassingen doet voor ouderen in huis. Benieuwd wat jij allemaal kunt doen? Dan lees je in dit blog enkele tips.

 

Verschillende ruimtes

Er zijn verschillende ruimtes in huis die je veiliger kunt maken voor ouderen. Een goed voorbeeld hiervan is de badkamer. Een senioren badkamer kun je onder meer inrichten met een bad douche combinatie. De naam zegt het al, met deze combinatie heb j ede vrijheid om zelf de keuze te maken of je gaat douchen of badderen. Het inloopbad met douche heeft een deurtje waardoor je er gemakkelijk instapt. Plaats daarnaast meerdere handgrepen die extra steun bieden en leg een fijne antislipmat neer. In andere ruimtes in huis kun je snoeren wegwerken in kabelgoten en vastklemmen aan de plinten, drempels verwijderen wanneer deze geen functie hebben en eventueel een traplift installeren.

 

Ledstrips

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar ledstrips komen zeer goed van pas in huis. Een ledstrip is een flexibel snoer waar verschillende led lampjes op zijn gesoldeerd. Hierdoor kun je ze voor veel verschillende doeleinden in huis gebruiken, het biedt net dat extra beetje verlichting. Je plaatst een ledstrip bijvoorbeeld op de traptreden zodat deze goed zichtbaar zijn. Ook zijn er ledstrips met sensors. Deze kun je langs de rand van het bed vastmaken. Zodra je ’s nachts uit bed stapt gaat het licht aan en zie je goed waar je moet lopen.

 

Seniorenalarm

Tot slot is het natuurlijk belangrijk om het huis goed te beveiligen. Wist je dat er speciale seniorenalarmen bestaan? Dit combineert een gemakkelijke werkwijze met een goede beveiliging. Je wilt het immers niet te ingewikkeld maken met bediening via een smartphone of touchscreen. Zo kun je kiezen voor een compacte alarmknop, maar ook voor een persoonlijk alarm, de polsknop en het valalarm. Bespreek met opa en oma de verschillende mogelijkheden en leg hen waar nodig dingen uit. Uiteindelijk gaat het erom dat zij het moeten kunnen gebruiken en zich er veiliger door voelen.

spot_img

Related Posts

Gids voor het kopen van een powerbank

Powerbanks zijn een uitstekende oplossing voor mensen die vaak...

Vaccinaties voor Ghana van groot belang

Ghana is een prachtig land gelegen aan de westkust...

Dit heb je nodig bij het beoefenen van padel

Ga je jouw goede voornemens eindelijk in werkelijkheid brengen?...

De Beste fohnborstel: welke fohnborstel is het beste volgens vergelijkingen?

De Beste Fohnborstel: Welke Fohnborstel is het Beste Volgens...

Werkgever gezocht?

Het huidige baantjesklimaat is lastig te navigeren, hé? Maak...

Is de industriële woonstijl iets voor jou? 

Druk aan het verbouwen van je woning en op...
- Advertisement -spot_img