Hier moet je rekening mee houden bij een wegenbouwproject!

Share This Post

Nederland staat wereldwijd onder andere bekend om de goede wegen. Om de wegen in goede conditie te houden, dient er met regelmaat onderhoud gepleegd te worden. Er zijn in ons land diverse bedrijven die zich hier puur op richten. Als je een sturende rol hebt binnen zo’n bedrijf, dan is het van belang dat je rekening houdt met een aantal zaken. 

 

Wees op de hoogte van wat je in de grond kunt tegenkomen

 

Om een weg te vervangen of aan te leggen dien je meestal een behoorlijk stuk weg te graven. Het enige nadeel hiervan is dat je bovenaf niet kunt zien wat je ongeveer tegen kunt komen. Hierom is het van groot belang dat je grondboringen uitvoert en bovendien kijkt naar de gegevens die er al bekend zijn. Een zeer belangrijk onderdeel hiervan zijn de kabels en leidingen. Tijdens een project moet je namelijk zien te voorkomen dat je leidingen beschadigt. Doe je dit wel dan lopen de kosten vaak behoorlijk snel op. Een manier om erachter te komen waar er leidingen in de grond zitten, is door te kiezen voor een graafmelding.  Dit is een zeer innovatie manier om ervoor te zorgen dat werknemers niet op riskante plekken graven. Een klic melding aanvragen is hiervoor noodzakelijk. Dit kun je gelukkig eenvoudig via het internet doen. Maak een Klic melding voordat je begint met de verbouwing. 

 

Houd er rekening mee dat het veel geld kost om een weg af te sluiten

 

Bij een wegenbouw project krijg je hoogstwaarschijnlijk ook te maken met periodes waarin je het verkeer om moet laten rijden. In de meeste gevallen wordt hier door de gemeente een bepaald bedrag per uur of dag aan gekoppeld. Het is daarom uiterst belangrijk dat je zorgt voor een strakke planning. Houd er rekening mee dat bepaalde onderdelen kunnen uitlopen en overweeg ook om in de nacht te gaan werken. In de meeste gevallen is het namelijk goedkoper en eenvoudiger om een weg 's nachts onbereikbaar te maken. Maak dit bespreekbaar met de opdrachtgever en voorkom dat je voor onaangename verrassingen komt te staan. Een goede communicatie tussen opdrachtnemer en opdrachtgever is hoe dan ook van groot belang. Onderschat dit niet en voorkom dat er spanning ontstaat tussen beide partijen. Het is overigens ook van groot belang dat je de hoeveelheid meerwerk goed bijhoudt. Ook hier kunnen namelijk erg vervelende discussies door ontstaan.

 

spot_img

Related Posts

Hardhout als duurzame keuze

Hardhout staat bekend om zijn duurzaamheid en robuustheid, wat...

Waarom kamperen in de natuur je leven verrijkt

Kamperen staat synoniem voor avontuur, ontsnappen uit de dagelijkse...

Waarom kamperen in de natuur een must is

Kamperen is meer dan alleen een vakantie; het is...

Ontdek de kracht van linkbuilding en seo voor jouw bedrijf

De digitale wereld is nu een integraal deel van...

Hoe verloopt een mediationtraject?

Je hebt een conflict op je werk of een...

De opkomst van warmtepompen in Nederland

Het lijkt erop dat steeds meer Nederlanders geïnteresseerd zijn...
- Advertisement -spot_img