Ik wil investeren en geld verdienen

Share This Post

Als je geld over hebt is het verstandig om dit te investeren. De inflatie stijgt enorm en de banken geven geen rente meer. Je geld is eigenlijk op dit moment waardeloos. Het is een mooie tijd om te investeren. Je kan in allerlei verschillende dingen investeren of beleggen zoals obligaties, grondstoffen en aandelen. Een belegging is vaak riskanter dan het investeren van geld in je eigen bedrijf. De koersen worden vaak bepaald door enkele factoren. Een van deze factoren zijn de totale waarde van het bedrijf of hoeveel grondstoffen er in omloop zijn. Beleggen blijft riskant, weet daarom goed waar je aan begint. Het zou namelijk zonde zijn als je onbewust je inleg verliest. 

 

De juiste broker kiezen

Wil je beginnen met beleggen? Het kan best een moeilijke opdracht zijn om de juiste broker voor aandelen, obligaties of grondstoffen te kiezen. Niet elke broker is betrouwbaar, werkt zonder transactiekosten of heeft een ruime aanbod aan aandelen etc. Het is belangrijk dat je altijd goed onderzoek doet naar de broker waarvoor je wilt kiezen, met als voorkeur een Nederlandse broker. Als je kiest voor een Nederlandse broker, dan ben je beschermt volgens de Nederlandse wetten. Er zijn talloze malafide brokers actief en je kan ze vaak moeilijk onderscheiden. Vaak kom je er niet eens achter, pas als jij ooit je aandelen wilt uitbetalen. Als je de juiste forex broker, aandelen broker of crypto broker wilt vinden, kan je het beste alle brokers vergelijken. Aan de hand daarvan kan je de beste keuze maken. 

Beleggen via de bank

Als je geen verstand hebt van beleggen of je wilt je handen er niet zelf aan branden, dan kan je altijd beleggen via je eigen bank. Al het geld wat een bank heeft, word belegt in aandelen, grondstoffen en obligaties. Een bank verdiend namelijk zo zijn geld. Aangezien zij jaarlijks miljarden beleggen is het een verstandige keuze om via de bank te beleggen. Zij nemen al het werk voor je uit handen maar je hebt wel een lager rendement. Dit komt doordat je de winst deelt met je bank en er geïnvesteerd word in minder riskante aandelen en obligaties. Beleggen via de bank kan je eenvoudig online regelen. Je kan je aanmelden en een maandelijkse inleg bedrag bepalen. Het geld wordt vaak met automatische incasso van je rekening afgeschreven en je kan de beleggingsrekening ook voor enkele jaren afsluiten. Je maakt het dan onmogelijk om een bepaald aantal jaren de gekocht aandelen, obligaties of grondstoffen uit te keren. 

spot_img

Related Posts

Hulp nodig met het dagelijkse leven? Groeii kan prettig helpen

Het kan binnen situaties gebeuren dat mensen wat moeite...

Hoe beleef je het leukste dagje uit in Amsterdam met je vrienden

Ervan uitgaande dat jij en je vrienden een beperkte...

Indoor of outdoor padellen?

Padel is dé sporthype van dit moment. Het spel...

Dobbelspellen: Wat is het en hoe worden ze gespeeld?

Dice games of dobbelspellen. Een intrigerend onderwerp. Hoe worden...

Ongelukken voorkomen op de weg

Op de weg gebeuren veel ongelukken die vaak voorkomen...

Eigen horecabedrijf beginnen

Leuk dat je een eigen horecabedrijf wilt beginnen maar...
- Advertisement -spot_img