Indoor of outdoor padellen?

Share This Post

Padel is dé sporthype van dit moment. Het spel is erg dynamisch en toegankelijk voor alle niveaus. Padel speel je over het algemeen met 2 tegen 2 waardoor het de perfecte sport is om samen met je vrienden te beoefenen! In Nederland worden er steeds meer padelbanen aangelegd. Om ervoor te zorgen dat je het hele jaar door kunt genieten van dit spelletje, zijn er zowel indoor als outdoor padelbanen. Benieuwd naar wat het verschil is tussen binnen en buiten padellen? Lees dan deze blog!

Oudoor padellen

Weersomstandigheden kunnen het spelletje flink beïnvloeden. Zeker als je gewend bent om de glaswanden veel te gebruiken, kan nat weer een potje padel heel anders maken. Wanneer de glaswanden nat of vochtig zijn, gaat de bal sneller naar beneden dan wanneer de bal met droog weer de glaswand raakt. Daarnaast kan ook de baan nat zijn waardoor de ballen automatisch ook vochtig worden. Dit zorgt ervoor dat de ballen zwaarder worden en dus minder hoog stuiteren. Kortom, natte en/of vochtige wanden maken het spelletje een stukje lastiger. Toch is het wel heerlijk om lekker buiten te padellen wanneer het zonnetje schijnt, maar ook hier zit weer een nadeel aan. Bij een lob moet je namelijk af en toe flink tegen de zon in kijken waardoor je de bal heel ongelukkig kunt missen… 😉

Indoor padellen

Als je geen last wil hebben van al deze weersomstandigheden kun je wellicht toch beter voor een potje indoor padel gaan! Binnen heb je geen wind waar je rekening mee moet houden, geen zon waar je tegenin kunt kijken en geen natte banen waardoor de bal minder goed stuitert. Kortom, geen excuses om de bal niet goed terug te kunnen slaan! Klinkt dus als een groot voordeel en dat is het ook zeker. Ben je toevallig opzoek naar een plek voor een potje indoor padel? Je speelt dan het beste padel in Amsterdam-West. Dan ligt daar een heerlijke indoorhal waar je terecht kunt! Wanneer je binnen gaat padellen, moet je wel rekening houden met het dak. De hoogte van het dak verschilt per locatie. Wanneer het dak een beetje laag is, kun je moeilijk lobjes spelen. Een extra uitdaging dus wanneer je binnen gaat padellen! Daarnaast biedt Amstelpark padel in Amsterdam ook een aantal padelbanen aan. Hier kun je terrecht tijdens het lekkere weer!

spot_img

Related Posts

Hulp nodig met het dagelijkse leven? Groeii kan prettig helpen

Het kan binnen situaties gebeuren dat mensen wat moeite...

Hoe beleef je het leukste dagje uit in Amsterdam met je vrienden

Ervan uitgaande dat jij en je vrienden een beperkte...

Indoor of outdoor padellen?

Padel is dé sporthype van dit moment. Het spel...

Dobbelspellen: Wat is het en hoe worden ze gespeeld?

Dice games of dobbelspellen. Een intrigerend onderwerp. Hoe worden...

Ongelukken voorkomen op de weg

Op de weg gebeuren veel ongelukken die vaak voorkomen...

Eigen horecabedrijf beginnen

Leuk dat je een eigen horecabedrijf wilt beginnen maar...
- Advertisement -spot_img