Is de industriële woonstijl iets voor jou? 

Share This Post

Druk aan het verbouwen van je woning en op zoek naar een leuke interieur stijl om toe te passen in je huis? Misschien is de industriële woonstijl wel iets voor jou! Deze stijl is de afgelopen jaren zeer populair geworden en dit is niet voor niets. Niet alleen in huizen zie je de industriële stijl veelvuldig terugkomen, maar ook in andere gebouwen. Wij gaan je uitleggen waarom! 

Het ontstaan van deze woonstijl 

De industriële woonstijl is, zoals de naam al zegt, geïnspireerd op de industrie van vroeger. In dit interieur zie je dan ook veel elementen terugkomen uit fabrieken en bijvoorbeeld de scheepvaart. De stijl is ontstaan toen er aan het begin van de 20ste eeuw veel fabrieken leeg kwamen te staan. Deze fabrieken werken omgetoverd tot woningen om het woningtekort van destijds op te lossen. De ruimtes werden praktisch ingericht en moesten de fabriek in ere houden. Hierdoor zag je ruwe elementen terugkomen zoals de typerende betonnen vloer, bakstenen enzovoorts. Ook was het op deze manier simpelweg het voordeligst om snel woningen te creëren voor een grote hoeveelheid mensen. 

De industriële woonstijl van nu 

De industriële woonstijl van vroeger verschilt veel van die van nu. Vroeger waren de appartementen minimaal ingericht en hadden ze niet veel sfeer. Wél had het huis waar veel karakter en mensen zagen de voordelen ook wel in van de materialen die gebruikt werden. Deze waren stevig, duurzaam en bijvoorbeeld krasbestendig. Hiermee zijn de interieurontwerpers dan ook aan de slag gegaan, want hoe konden ze deze stijl wat meer sfeer en zachtheid geven? Zo is de interieurstijl van nu ontstaan! 

Vaak kiezen mensen voor een aantal belangrijke industriële elementen in hun basis, zoals een betonnen gietvloer, en combineren ze deze met onderdelen van weer andere woonstijlen. Wil jij nét even iets anders dan een betonnen gietvloer? Kies dan bijvoorbeeld naar betonlook behang van bricoflor. Dit is tevens ook een voordelige optie wanneer je van de industriële stijl houdt, maar je budget wat lager ligt. 

Industriële woonstijl allesbehalve saai 

Ook heeft de industriële stijl van vroeger niet veel kleur. Je zag vooral veel grijstinten terugkomen. Tegenwoordig is dit wel anders, het is juist helemaal hip om deze stijl te combineren met een aantal felle accentkleuren en zachtere materialen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor meubels van fluweel. Denk aan eetkamerstoelen of een mooie sofa. Ook kun je wat sfeer toevoegen door een opvallend behang te plaatsen op een bepaalde muur. Zo kun je bijvoorbeeld vintage behang kopen. Hierdoor geef je je huis nog dat extra beetje karakter. Neem eens een kijkje online en laat jezelf inspireren! 

spot_img

Related Posts

Alles wat je moet weten over het kopen van overgangsprofielen

Als je ooit een vloer hebt gelegd, weet je...

Goud voor jong en oud!

Hey, sieraden liefhebbers! Wie houdt er niet van een...

De verschillende soorten investeringen: Van crypto tot Pokémon kaarten

Als het gaat om investeren, zijn er talloze opties...

Online Reclame Maken: De Kracht van Google Ads en LinkedIn Adverteren

Online reclame is tegenwoordig de norm. Het internet heeft...

Vriescel of koelcel: ontdek de beste keuze voor jouw bedrijf

Als je een bedrijf hebt dat werkt met bederfelijke...

Boost je B2B webshop met een PWA voor betere gebruikerservaring

De online wereld blijft zich razendsnel ontwikkelen en het...
- Advertisement -spot_img