Multivitaminen alleen in de winter?

Share This Post

Veel mensen kiezen voor het slikken van multivitamines in de winter. Zo hopen ze minder snel ziek te worden of wanneer ze ziek zijn weer sneller te genezen. Helaas werken multivitaminen niet helemaal zo. Voor een goede weerstand is het belangrijk om héél het jaar door de nodige vitamines en mineralen binnen te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld met het dagelijks slikken van een multivitamine, maar nog beter is het verkrijgen van alle nodige vitamines en mineralen via je dagelijkse voeding. Hiervoor is een gezond voedingspatroon nodig met genoeg variatie.

Waarom het soms wel nodig is om je vitamines aan te vullen

Soms lukt het niet helemaal om je aan een gezond voedingspatroon te houden óf krijg je op een andere manier een tekort in je vitamines en mineralen. Bijvoorbeeld vanwege een ziekte of aandoening. In dit geval kan een multivitamine of een specifieke soort vitamine je helpen om je weer beter te gaan voelen. Of je ergens een tekort van hebt, kun je beter niet zelf bepalen. Belangrijk is om bij klachten en het vermoeden van een vitaminetekort naar je huisarts te gaan. Deze zal je bloed prikken en binnen een paar dagen heb jij een duidelijk antwoord op je vraag. Het nemen van vitamines en andere supplementen is niet een kwestie van “baat het niet dan schaadt het niet”. Het nemen van te veel of de verkeerde vitamines kan zelfs schade aanrichten. Zo ontstaan vervelende klachten die niet zomaar meer op te lossen zijn op de korte termijn. Wees daarom heel voorzichtig met het toevoegen van supplementen in jouw voeding.

NMN premium supplement kunnen jouw vitamine B3 op peil houden

Waar staat de term NMN voor? NMN bekent: nicotinamide mononucleotide. Dit is een vorm van vitamine B3. Aangezien veel mensen tegenwoordig bezig zijn met sporten en gezond eten, willen zij vaak ook een NAD NMN supplement kopen. Zo vullen ze hun tekorten aan om het beste uit hun gezondheid te halen en lekker in hun vel te zitten. Vitamine B3 is belangrijk voor de energievoorziening, de aanmaak van vetzuren, de spijsvertering, het stimuleren van de bloedsomloop en de verlaging van het cholesterolgehalte in het bloed. Wanneer je een tekort hebt, kun je veel vervelende en uiteenlopende symptomen krijgen. Denk aan: huidveranderingen en roodheid, het hebben van een helderrode tong, diarree en problemen met je spijsverteringskanaal, ontsteking van het slijmvlies van de mond, gevoelloosheid of pijn in armen of benen, een gebrek aan concentratie en slaapstoornissen, prikkelbaarheid, depressie, verlies van eetlust en algemene zwakte, en tot slot Pellagra (vitaminedeficiëntieziekte). Ook voor NMN geldt dat je dat alleen moet nemen wanneer een arts je dat aanraadt.

spot_img

Related Posts

Alles wat je moet weten over het kopen van overgangsprofielen

Als je ooit een vloer hebt gelegd, weet je...

Goud voor jong en oud!

Hey, sieraden liefhebbers! Wie houdt er niet van een...

De verschillende soorten investeringen: Van crypto tot Pokémon kaarten

Als het gaat om investeren, zijn er talloze opties...

Online Reclame Maken: De Kracht van Google Ads en LinkedIn Adverteren

Online reclame is tegenwoordig de norm. Het internet heeft...

Vriescel of koelcel: ontdek de beste keuze voor jouw bedrijf

Als je een bedrijf hebt dat werkt met bederfelijke...

Boost je B2B webshop met een PWA voor betere gebruikerservaring

De online wereld blijft zich razendsnel ontwikkelen en het...
- Advertisement -spot_img