Verschillende manieren waarop je een auto kunt leasen 

Share This Post

Het kopen van een auto is voor veel mensen een grote stap. Zeker aan het begin van je carrière is het niet raar als je de auto niet in één keer kunt afbetalen. Daarom is het erg populair om een leasecontract af te sluiten waarin je de auto in meerdere delen terug betaald. Het betalen van een product over de tijd zal natuurlijk wel extra kosten met zich meebrengen. Dit fenomeen staat ook wel bekend als rente. Naast een financial lease, kun je ook kiezen voor een operational leasecontract.

 

Een auto huren met hulp van operational lease

Er zijn een hoop bedrijven die kiezen voor het leasen van auto’s via een operational leasecontract. Hierbij huur je een auto en betaal je maandelijks een vast bedrag. Hier zitten de kosten van de wegenbelasting en verzekering bij inbegrepen. Je hebt naast de zakelijke operational leasen ook de mogelijkheid om een auto leasen privé te doen. Bij deze vorm huur je voor een vast bedrag per maand een auto van een leasemaatschappij. Je zult hiermee geen last hebben van de kosten van een autoverzekering of zaken zoals onderhoud. Je betaalt alleen een vast bedrag per maand en moet zelf de brandstof regelen als de tank leeg is. Je bent hierbij niet voor weinig zaken verantwoordelijk doordat de leasemaatschappij nog steeds economisch de eigenaar is van de leaseauto. 

 

Het huren van een auto met financial lease

Er zijn een aantal leasemaatschappijen die particulieren een huurkoopcontract aanbieden. Dit wordt ook wel de financiële lease genoemd. Je kunt hiermee aan het einde van de looptijd de eigenaar worden van de auto. Bij financial lease is het anders dan bij de operationele lease wel zo dat je zelf moet opdraaien voor de onderhoud van de auto en de belasting. Ook zul je zelf een autoverzekering moeten regelen bij de auto. In het geval dat je kiest voor financial lease zul je ook na moeten denken over wat voor aanbetaling hier tegenover staat. Daarnaast zal er ook aan het einde van het contract nog een bepaald eindbedrag moeten worden overgemaakt. Dit bedrag wordt ook wel de restwaarde van de financial lease genoemd. De maandelijkse lasten zullen bij financial lease vaak een stuk hoger liggen dan bij operational lease. Het is wel zo dat je bij operational lease nooit meer iets van het geld terug ziet en je bij financial lease aan het einde van het contract een auto onder je naam hebt staan. Je kan dit dus ook wel beschouwen als een lange termijn investering. Dit kan aantrekkelijk zijn als je op dit moment niet veel vermogen hebt, maar het is wel vaak duurder dan als je meteen een auto zou aanschaffen. 

 

spot_img

Related Posts

Gids voor het kopen van een powerbank

Powerbanks zijn een uitstekende oplossing voor mensen die vaak...

Vaccinaties voor Ghana van groot belang

Ghana is een prachtig land gelegen aan de westkust...

Dit heb je nodig bij het beoefenen van padel

Ga je jouw goede voornemens eindelijk in werkelijkheid brengen?...

De Beste fohnborstel: welke fohnborstel is het beste volgens vergelijkingen?

De Beste Fohnborstel: Welke Fohnborstel is het Beste Volgens...

Werkgever gezocht?

Het huidige baantjesklimaat is lastig te navigeren, hé? Maak...

Is de industriële woonstijl iets voor jou? 

Druk aan het verbouwen van je woning en op...
- Advertisement -spot_img