Wat is het verschil tussen inktcartridges en toner cartridges?

Share This Post

Drukken is een belangrijke taak in het kantoor. Je moet er wel rekening mee houden dat je de juiste printer uitzoekt. Er zijn veel verschillende printers op de markt, dus het is belangrijk om de functionaliteit te begrijpen die je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld maar af en toe een document wilt afdrukken, is een eenvoudige printer voldoende. Maar als je vaak documenten moet afdrukken of foto's wilt afdrukken, dan is een laserprinter beter geschikt. In tegenstelling tot normale printers, worden er voor laserprinters toner cartridges gebruikt. Maar wat is het verschil tussen inktcartridges en toner cartridges? In deze blog bespreken we het. 

Het verschil tussen inktcartridges en toner cartridges

Een cartridge is een kleine, herlaadbare behuizing die inkt bevat. De meeste printerfabrikanten maken cartridges specifiek voor hun eigen modellen printers. Inktcartridges zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en capaciteiten, afhankelijk van het type printer waarvoor ze bedoeld zijn. De cartridge van een printer is het onderdeel dat de inkt bevat. Deze inkt wordt gebruikt om afdrukken te maken. Cartridges kunnen verschillende hoeveelheden inkt bevatten, afhankelijk van het type printer en het doel van de afdruk. Sommige cartridges zijn alleen bedoeld voor zwart-wit afdrukken, terwijl andere cartridges kleureninkten bevatten. In tegenstelling tot inktcartridges, worden toner cartridges gevuld met heel fijn poeder. 

Waar worden toner cartridges voor gebruikt?

Toner cartridges worden gebruikt voor laserprinters. Een laserprinter drukt het gewenste document op een elektrisch geladen rol. Dit wordt ook wel de drum van de printer genoemd. De toner blijft plakken op de verlichte delen van de drum. Deze wordt vervolgens over het papier gerold. Net als inktcartridges, moeten toner cartridges ook regelmatig vervangen worden. Hierdoor kunnen er eindelijk weer Herma etiketten van hoge kwaliteit geprint worden.  

Een goede toner cartridge is cruciaal voor elke printer. Zonder goede toner, zal een printer niet optimaal functioneren. Daarom is het van belang om te weten welke soort toner jouw printer nodig heeft, en waar je deze kunt kopen. Er zijn veel verschillende merken en soorten toners op de markt. Gelukkig heeft Printerplaza een heel groot assortiment aan toner cartridges beschikbaar. 

Waar kun je toner cartridges kopen?

Printerplaza heeft een groot aanbod aan printartikelen beschikbaar. Hierbij kun je denken aan onder andere printers, inktcartridges, toner cartridges, Herma Etiketten en nog veel meer. Kun je niet meer printen omdat je te maken hebt met een lege toner cartridge? Dan bestel je eenvoudig en snel een nieuwe printer toner op printerplaza.nl. Printerplaza bezorgt zowel in België als Nederland. 

spot_img

Related Posts

Alles wat je moet weten over het kopen van overgangsprofielen

Als je ooit een vloer hebt gelegd, weet je...

Goud voor jong en oud!

Hey, sieraden liefhebbers! Wie houdt er niet van een...

De verschillende soorten investeringen: Van crypto tot Pokémon kaarten

Als het gaat om investeren, zijn er talloze opties...

Online Reclame Maken: De Kracht van Google Ads en LinkedIn Adverteren

Online reclame is tegenwoordig de norm. Het internet heeft...

Vriescel of koelcel: ontdek de beste keuze voor jouw bedrijf

Als je een bedrijf hebt dat werkt met bederfelijke...

Boost je B2B webshop met een PWA voor betere gebruikerservaring

De online wereld blijft zich razendsnel ontwikkelen en het...
- Advertisement -spot_img