Zo blijft je tuin mooi!

Share This Post

De tuin is onder velen van ons een zeer geliefde plek. Zomers spenderen we massaal hele dagen in de tuin en ook in het voor- en najaar is het prettig om gebruik te kunnen maken van de tuin. Om goed gebruik te kunnen blijven maken van de tuin, is het belangrijk dat er wordt gezorgd voor een goed onderhoud en de juiste bescherming. In dit artikel beschrijven we wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je tuin netjes blijft.

 

Verf het tuinhuisje elke twee jaar

Een tuinhuis is naast erg praktisch ook een mooie aanvulling op de tuin. Om dit zo te houden, is het belangrijk dat je het tuinhuisje elke twee jaar opnieuw verft. Voor het creëren van het mooiste resultaat, schuur je eerst de bovenste laag oude verf eraf. Het opnieuw verven van het tuinhuisje is in de meeste gevallen in een dag gedaan. Begin overigens niet aan deze klus als het regent of er een kans is dat het gaat regenen. De verf moet namelijk de kans krijgen om mooi op te drogen. 

 

Bescherm de meubels met een tuinmeubelhoes

Om ervoor te zorgen dat de meubels netjes blijven en je ze ook na de winter kunt gebruiken, is het verstandig om voor elke tuinmeubel een tuinmeubelhoes aan te schaffen. Een tuinmeubelhoes is niet duur, gaat lang mee en in diverse formaten te bestellen. Een ander voordeel van een tuinmeubelhoes is dat je ze via het internet kunt bestellen. 

 

Zorg voor kwaliteitsmeubels

Een andere manier om ervoor te zorgen dat de tuinmaterialen een jaar later nog steeds bruikbaar zijn, is door in eerste instantie meubels van een hoge kwaliteit aan te schaffen. Kijk goed naar of de meubels tegen verschillende weersomstandigheden kunnen en vraag indien nodig advies. Indien je op zoek bent naar een meubelset van een hoge kwaliteit, kun je eventueel kijken voor een Wicker loungeset.

 

Onderhoud de tuin voordat de winter begint

Voordat de winter begint is het handig om een grote tuinonderhoudsbeurt in te plannen. Hierbij kan je denken aan het maaien van het gras, het snoeien van de haag, maar ook aan het beschermen van kwetsbare planten of bomen. Als je bijvoorbeeld een palmboom in de tuin hebt, doe je er goed aan om de bladeren in te pakken met folie. Daarmee vergroot je de kans dat de palmboom er na de winter nog erg mooi uitziet. Naast de palmboom zijn er ook diverse andere boom- en plantsoorten die bescherming nodig hebben om de winter door te komen. 

spot_img

Related Posts

Een bedrijfsuitje organiseren

Een bedrijfsuitje moet geregeld worden. Het werkt als een...

Zelf een te gekke silent disco organiseren

Misschien heb je er wel eens van gehoord: een...

Je badkamer gezellig maken

Veel mensen vinden het belangrijk om hun huis gezellig...

Een luier kopen

Op het moment dat je een baby hebt, is...

Hulp nodig met het dagelijkse leven? Groeii kan prettig helpen

Het kan binnen situaties gebeuren dat mensen wat moeite...

Hoe beleef je het leukste dagje uit in Amsterdam met je vrienden

Ervan uitgaande dat jij en je vrienden een beperkte...
- Advertisement -spot_img