Zo maximaliseer je het rendement op je vloerverwarming

Share This Post

Met de huidige energieprijzen kijk je waarschijnlijk kritisch naar je energierekening. Kan die niet wat lager? Is het geen tijd om je woning te verduurzamen? Misschien overweeg je vloerverwarming aan te leggen om op termijn kosten te besparen. Of je bent benieuwd of je meer rendement uit je vloerverwarming kunt halen. Dat is goed mogelijk als je woning nog niet beschik over vloerverwarming isolatie. Dit type isolatie zorgt ervoor dat je vloerverwarming optimaal werkt en je zo min mogelijk warmte verliest. Goed voor je energierekening dus! Hoe vloerisolatie werkt en waarom het zo belangrijk is voor de werking van je vloerverwarming, lees je in deze blog.

Waarom je vloerisolatie nodig hebt

Vloerverwarming zorgt voor een aangenaam warme vloer. Met vloerverwarming heb je bovendien geen ontsierende radiatoren nodig. Dat zijn de grote voordelen van dit type verwarming. Er zit echter ook een groot nadeel aan het verwarmen van je woning via je vloeren. De warmte verspreidt zich niet alleen via de vloer in je huis, maar zal ook richting de kruipruimte gaan. Dit noemen we ook wel warmteverlies of een energielek. Je kunt je voorstellen dat een dergelijk lek je veel geld kost. Je stookt immers flink, terwijl je niet profiteert van de warmte in je kruipruimte. Gelukkig kun je dit eenvoudig oplossen door vloerisolatie aan te brengen. De isolatie zorgt ervoor dat de warmte alleen opwaarts beweegt, richting jouw woonkamer, slaapkamer of badkamer. De warmte komt dus alleen op de plekken waar je die nodig hebt. Je kunt op deze manier tot wel 40% warmteverlies tegengaan.

Warm en droog binnenklimaat

Er zit nog een voordeel aan het gebruik van vloerisolatie. Met een geïsoleerde vloer zal je woning droger zijn. Hierdoor voelt het binnenklimaat aangenaam en warm aan. Ga maar na, een koude en vochtige omgeving voelt allesbehalve prettig. Bovendien zorgt een droog en warm binnenklimaat ook voor een gezondere woonomgeving. Vloerisolatie is dan ook aan te raden voor mensen met aandoeningen zoals reuma, luchtwegaandoeningen of een slechte weerstand. Kortom: vloerisolatie aanbrengen is op den duur niet alleen goed voor de portemonnee. Je doet er je gezondheid ook een plezier mee.

Hoe breng je vloerisolatie aan?

De meeste mensen kiezen ervoor het aanbrengen van vloerisolatie uit te besteden. Een ervaren installateur komt dan langs om je vloer te isoleren. Er wordt hierbij doorgaans gebruikgemaakt van een folie die warmte weerkaatst. Uiteraard betaal je wel voor het materiaal en de installatie. Als je hierdoor flink kunt besparen op je energierekening, heb je die kosten er binnen enkele jaren weer uit.

spot_img

Related Posts

Hardhout als duurzame keuze

Hardhout staat bekend om zijn duurzaamheid en robuustheid, wat...

Waarom kamperen in de natuur je leven verrijkt

Kamperen staat synoniem voor avontuur, ontsnappen uit de dagelijkse...

Waarom kamperen in de natuur een must is

Kamperen is meer dan alleen een vakantie; het is...

Ontdek de kracht van linkbuilding en seo voor jouw bedrijf

De digitale wereld is nu een integraal deel van...

Hoe verloopt een mediationtraject?

Je hebt een conflict op je werk of een...

De opkomst van warmtepompen in Nederland

Het lijkt erop dat steeds meer Nederlanders geïnteresseerd zijn...
- Advertisement -spot_img