Zo maximaliseer je het rendement op je vloerverwarming

Share This Post

Met de huidige energieprijzen kijk je waarschijnlijk kritisch naar je energierekening. Kan die niet wat lager? Is het geen tijd om je woning te verduurzamen? Misschien overweeg je vloerverwarming aan te leggen om op termijn kosten te besparen. Of je bent benieuwd of je meer rendement uit je vloerverwarming kunt halen. Dat is goed mogelijk als je woning nog niet beschik over vloerverwarming isolatie. Dit type isolatie zorgt ervoor dat je vloerverwarming optimaal werkt en je zo min mogelijk warmte verliest. Goed voor je energierekening dus! Hoe vloerisolatie werkt en waarom het zo belangrijk is voor de werking van je vloerverwarming, lees je in deze blog.

Waarom je vloerisolatie nodig hebt

Vloerverwarming zorgt voor een aangenaam warme vloer. Met vloerverwarming heb je bovendien geen ontsierende radiatoren nodig. Dat zijn de grote voordelen van dit type verwarming. Er zit echter ook een groot nadeel aan het verwarmen van je woning via je vloeren. De warmte verspreidt zich niet alleen via de vloer in je huis, maar zal ook richting de kruipruimte gaan. Dit noemen we ook wel warmteverlies of een energielek. Je kunt je voorstellen dat een dergelijk lek je veel geld kost. Je stookt immers flink, terwijl je niet profiteert van de warmte in je kruipruimte. Gelukkig kun je dit eenvoudig oplossen door vloerisolatie aan te brengen. De isolatie zorgt ervoor dat de warmte alleen opwaarts beweegt, richting jouw woonkamer, slaapkamer of badkamer. De warmte komt dus alleen op de plekken waar je die nodig hebt. Je kunt op deze manier tot wel 40% warmteverlies tegengaan.

Warm en droog binnenklimaat

Er zit nog een voordeel aan het gebruik van vloerisolatie. Met een geïsoleerde vloer zal je woning droger zijn. Hierdoor voelt het binnenklimaat aangenaam en warm aan. Ga maar na, een koude en vochtige omgeving voelt allesbehalve prettig. Bovendien zorgt een droog en warm binnenklimaat ook voor een gezondere woonomgeving. Vloerisolatie is dan ook aan te raden voor mensen met aandoeningen zoals reuma, luchtwegaandoeningen of een slechte weerstand. Kortom: vloerisolatie aanbrengen is op den duur niet alleen goed voor de portemonnee. Je doet er je gezondheid ook een plezier mee.

Hoe breng je vloerisolatie aan?

De meeste mensen kiezen ervoor het aanbrengen van vloerisolatie uit te besteden. Een ervaren installateur komt dan langs om je vloer te isoleren. Er wordt hierbij doorgaans gebruikgemaakt van een folie die warmte weerkaatst. Uiteraard betaal je wel voor het materiaal en de installatie. Als je hierdoor flink kunt besparen op je energierekening, heb je die kosten er binnen enkele jaren weer uit.

spot_img

Related Posts

Alles wat je moet weten over het kopen van overgangsprofielen

Als je ooit een vloer hebt gelegd, weet je...

Goud voor jong en oud!

Hey, sieraden liefhebbers! Wie houdt er niet van een...

De verschillende soorten investeringen: Van crypto tot Pokémon kaarten

Als het gaat om investeren, zijn er talloze opties...

Online Reclame Maken: De Kracht van Google Ads en LinkedIn Adverteren

Online reclame is tegenwoordig de norm. Het internet heeft...

Vriescel of koelcel: ontdek de beste keuze voor jouw bedrijf

Als je een bedrijf hebt dat werkt met bederfelijke...

Boost je B2B webshop met een PWA voor betere gebruikerservaring

De online wereld blijft zich razendsnel ontwikkelen en het...
- Advertisement -spot_img